F18Worlds

Formula 18

Fra 8. til 15. juli 2017 blev der afholdt F18 Worlds i Vallensbæk Havn, lige udenfor København.

Om Formula 18 World Championships

F18Worlds
Foto: Jasper van Stavern (c)

Formula18 (F18) er hurtige og farverige, katamaraner som sejler med spinnaker. Bådene bygges efter et regelsæt, som giver producenter mulighed for designe og konkurrere på lige vilkår.

Formula 18 er en to-personers katamaran bygget omkring en boks-regel. Denne boks-regel har resulteret i mange forskellige designs. Mange entusiaster vil genkende Hobie Tiger, Hobie Wildcat og Nacra Infusion, men disse er kun et fåtal af de mange konkurrencedygtige designs. Til det tyske mesterskab var der fem forskellige designs placeret i Top 10.

Formula 18 har en topfart på 25/30 knob (ca. 55 km/t). Det siger sig selv, at det er en skrigende oplevelse og en spændende udfordring.

Udfordringen

I forbindelse med arrangementet skulle arrangørerne (Vallensbæk Sejlklub) levere trådløst internet til ca. 450 deltagere, samt gæster og besøgende.

Udfordringen bestod i den manglende infrastruktur på området; Det er ganske enkelt ikke muligt at få mere end en 10 Mbit kablet ADSL-forbindelse.

Radiocoms løsning

Radiocom fandt en velfungerende løsning til udfordringen; Opsætning af Pepwave AP PRO DUO (IP67) Access Points på området og installation af Pepwave MAX HD4 LTE Advanced Routers og Captive Portal, som registrerede brugerne og gav dem adgang til internettet i en tidsbegrænset periode. Hertil kom en 100 Mbit 4G/LTE-Advanced forbindelse via SD-WAN Speedfusion Bonding.

 

Du kan læse mere om F18 Worlds på arrangementets hjemmeside.

Related Works

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.