Aktiv indendørsdækning til Friis Centret, Aalborg

FriisCenterAalborg

Det er nu blevet muligt at tilbyde indendørs radiodækning til bl.a. P-kældre, sygehuse og andre bygninger med krav om dækning.

Behovet

Modtageforholdene for TETRA SINE-signaler i bygninger, tunneler, kældre og på hospitaler er ofte meget svage pga. konstruktionen af beton og jernarmering. P-kælderen i Friis Centeret i Aalborg havde derfor et behov for at få indendørs SINE-dækning over alt, for at radiokommunikationen kunne fungere sikkert og tilfredsstillende.

Løsningen og produkterne

Hos Friis Centeret i Aalborg er der blevet installeret en udvendig TETRA antenne, som har retning mod den mest optimale SINE sendemast. Indendørs er der installeret et Distributed Antenna System (DAS), hvor der er anvendt splittere og indendørs antenner samt enten coaxial kabler med lav dæmpning eller radierende kabler (leaky feeder).

Fordele

Med en innovativ løsning som denne kan det gøres muligt at kommunikere indendørs på SINE-nettet, hvilket ikke tidligere har været muligt.

Fremtiden

Ovennævnte produkter i en samlet løsning har nu gjort det muligt for personalet at kunne kommunikere med hinanden via SINE-nettet på trods af de radiodøde bygningskonstruktioner
DKsoldierSTP-radioRadiocom Danmark - Viggo Petersens Eftf.