Hytera MD615

MD615 og MD625

Med de nye prisvenlige radioer udvider Hytera deres DMR-portfolio og gør overgangen fra analog til digital endnu lettere for de kommercielle brugere.

Hytera lancerer to nye mobile DMR-radioer. Radioerne er primært designet til de brugere, der ønsker en alsidig radio til kommercielt brug. De to nye radioer er enkle og nemme at bruge og kan være det første skridt for de virksomheder, der ønsker at gå fra analog til digital.

De to nye radioer, MD615 og MD625, er konventionelle DMR Tier II radioer. Radioerne er designet til kommercielle brugere, til installation i forskellige typer køretøjer. Dette gør dem særdeles velegnede for fx. logistikfirmaer, transportsektoren eller landbruget. Derudover kan radioerne anvendes som en enkel, stationær enhed.

I forhold til Hyteras øvrige DMR-portefølje udgør disse radioer en ny digital produktkategori. Lige under mellemniveauets MD655 og den avancerede MD785.

Hytera MD625
Hytera MD625
Hytera MD615
Hytera MD615

Fra analog til digital

Begge de to nye radioer byder på fremragende lydkvalitet, takket være den nyeste Hyteras digitale teknologi. Begge modeller understøtter brug i både analog og digital tilstand. Dette muliggør blandet kommunikation og giver en nem og smertefri overgang fra analog til digital radiokommunikation.

Den analoge og digitale auto-detekteringsfunktion genkender om der modtages analogt eller digitalt signal. Den skifter automatisk til det modtagne modus og svarer tilsvarende tilbage.

Fælles for begge radioer

MD615 og MD625 er to kraftfulde radioer, som kan sende med op til 25W (både UHF & VHF). Frekvensområdet er 400-470 MHz i UHF og 136-174 MHz i VHF.

Radioerne vejer 1,1 kg og er 164 mm brede x 43 mm høje x 150 mm dybe.

De er IP54-klassificeret og MIL-STD-810 G certificeret ift. stød og vibration.

Begge modeller har nødknap, 4W højttaler, lyd- og programmeringsport, kanalvælger og volumenknap indbygget i frontpanelet. Som standard er der desuden mulighed for indbygget Bluetooth 4.2-funktion i frontpanelet (Skal bestilles ved ordre). Bluetoothfunktionen understøtter tilslutningen af trådløst lydtilbehør, herunder Hyteras ring-PTT (POA121) og øretelefon (ESW01) til håndfri og sikker kørsel.

På bagpanelet er der BNC-tilslutning af antenne, tilslutning til DC-strømforsyning, DB26-tilbehørsport og en GPS-forbindelsesport, hvis der ønskes tilsluttet et eksternt GPS-modul. GPS-funktionen gør det muligt at se de tilsluttede køretøjer i realtid på et oversigtskort, v.hj.a. Hyteras dispatch-software.

Forskelle

De primære forskelle mellem de to radioer er, at MD615 har et 2-cifret LED-display, fem programmerbare taster og en kanalkapacitet på 48 kanaler over 3 zoner. MD625 har tre programmerbare taster og understøtter datafunktioner som f.eks. opkaldsalias, kontaktliste og opkaldshistorik. MD625 kan levere tekstbeskeder på en 1,5″ LCD-skærm og har en tillige en stor kanalkapacitet, da den understøtter 256 kanaler over 16 zoner.

Tilslutning af eksternt udstyr

Hytera har designet et nyt 8-polet kabel til programmering og fjernbetjent kontrolhoved, som er mindre og slankere end tidligere modeller. Venligst bemærk; Har du allerede en MD655- eller en MD785-radio, vil dit eksisterende frontpanel-udstyr ikke være kompatibelt med de nye MD615- og MD625-modeller. Den nye port understøtter håndmikrofon (SM11A1) og programmeringskabel (PC109).

Derimod kan der via bagpanelets DB26-forbindelsesport tilsluttes næsten alt det samme tilbehør som til MD655 og MD785, herunder ekstern højtaler (SM09D1), fodbetjent PPT (POA44), strømforsyningskabel (PWC10) og tændingskabel (PC60).

Pseudo Trunk Technology

MD615 og MD625 understøtter Hyteras “pseudo trunk technology”, som muliggør dynamisk tildeling af to talekanaler, så flere talegrupper kan kommunikere på samme frekvens. Dette øger radiokapaciteten og muliggør mere end to talegrupper, uden ekstra omkostninger eller frekvenslicenser. Bemærk dog, at MD615 og MD625 ikke understøtter XPT.

Som bruger kan du anvende Hyteras “Radio Registration Service” (RRS), som linker op til et DMR Tier II-system, når der er tilsluttet et Hytera dispatch-konsol. Dette giver dispatcheren mulighed for at overvåge status for hver enkelt radio, og se om disse er til- eller frakoblet eller hélt uden for rækkevidde, hvilket betyder generelle forbedringer af flådestyringen.

Andre funktioner, som er tilgængelige for begge radioer, omfatter bl.a.: Support til DTMF og HDC1200 (kommer snart) signalering i analog tilstand; To samtidige taleopkald i direkte tilstand takket være DMR TDMA teknologi og grundlæggende end-to-end kryptering af stemme og data.

Til brug i større netværk er roaming er inkluderet som standard, sammen med yderligere supplerende funktioner som fx. aktivering/de-aktivering af radio, fjernbetjent skærm og prioriteringsafbrydelse.

Både MD615 og MD625 radioerne kan bestilles nu. Kontakt vores salgsafdeling på salg@radiocom.dk for mere information.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.